Hur man lyckas med studentmaten - Student Catering Malmö

Hur man lyckas med studentmaten - Student Catering Malmö

Hur man lyckas med studentmaten - Student Catering Malmö

Ska du hålla en student Malmö för en lycklig tonåring eller vuxen som gått ut skolan? Då vill du givetvis bjuda på något gott att äta och det kan vara svårt att välja mellan alla de olika alternativ som erbjuds. Oavsett om du vill anlita student catering Malmö eller laga maten själv kan det vara skönt att ta del av lite tips på maträtter som brukar vara populära på studentfester. Om du ska laga maten själv är det en klok idé att välja rätter som kan förberedas ett tag i förväg så att du slipper stå med allt på festdagen. Nedan ska vi berätta lite mer om de mest klassiska rätterna att bjuda på vid ett studentfirande.

Buffé

Att bjuda på buffé är någonting som uppskattas av många och den kan ha olika teman för att göra det mer enhetligt. En medelhavsinspirerad buffé med både kallt och varmt är någonting som uppskattas mycket. Du kan välja att göra goda grönsakspajer, ha färska räkor och rökt fisk samt en god paella till. Sedan ska du inte glömma salladen med oliver och fetaost samt något gott bröd att servera till.

En annan populär typ av buffé nuförtiden är med mat från Mellanöstern. Den brukar innehålla olika smårätter, kallade meze, som friterat libabröd, hummus, tabbouleh och andra röror och grönsaker. Sedan brukar det finnas varmrätter som ofta innehåller kycklingklubbor eller lammkött, vanligtvis med ris eller bulgur till. Det brukar också finnas gott om veganska alternativ med olika grönsaksgrytor och falafel.

Låt Jinans catering stå för maten om ni önskar mat från Mellanöstern.

 

Smörgåstårtor

Att bjuda på smörgåstårta är något av en svensk tradition vid fest och firande. En stor fördel med smörgåstårtan är att den kan varieras på flera olika sätt. Det finns en mängd olika röror du kan ha som fyllning och dekorationerna sätter bara fantasin gränserna för. Vanliga alternativ på smörgåstårtor är exempelvis lax och räkor, de har då ofta någon fisk- och äggfyllning inuti. Rostbiff och skinka är också populärt på smörgåstårtor. Idag finns det även gott om vegetariska alternativ om det kommer gäster som inte äter kött och fisk.

student catering malmö smörgåstårta

Smörgåstårtor kan du antingen beställa eller göra själv, det är ganska mycket jobb bakom dem men en fördel är att de kan göras dagen innan. Det är faktiskt en rekommendation att de görs i god tid eftersom brödet då suger upp fuktighet från rörorna i fyllningen, vilket ger en saftig smörgåstårta.

Välj Smörgåstårtor från t.ex Törringelund eller Lillans Catering

Varm mat

Om du föredrar att servera varm mat finns det gott om sådana alternativ också och det är förstås viktigt att ta i beaktande vad studenten själv vill äta. Många föredrar mat som görs i långpanna eftersom det är smidigt och enkelt, det sköter sig nästan själv i ugnen. En god potatisgratäng och grillat kött är också en favorit hos många. Paj är också någonting som kan serveras varmt, det finns en mängd olika matpajer som exempelvis tacopaj, Quiche och olika typer av grönsakspajer.

studentcatering varm och kall mat

Kall mat

Det är ingen hemlighet att många föredrar att bjuda på kall mat eftersom det kan förberedes ett tag i förväg. Kallskuret med potatissallad är inte bara enkelt att fixa utan det är väldigt gott att äta på sommaren - den tid då studentfester oftast anordnas. Köttet kan varieras men vanliga alternativ är tunt skivad rostbiff, rökt skinka eller kalkon, kassler och kycklingfilé. Potatissallad kan du göra själv men det finns också goda alternativ att köpa färdiga. Många cateringföretag erbjuder olika fat med kallskuret och grönsaker där du oftast får potatissallad och bröd till. Då är allt upplagt och klart till festen.

Hitta det ni önskar här i vår samlade Studentcatering sektion.

Desserter och tårta

Efter maten är det populärt att bjuda på någonting sött och ett alternativ är att välja vetebröd och tårta. Desserter som pannacotta, chokladmousse eller bärpaj kan också vara ett trevligt alternativ till kaffet.

Det viktigaste för att studentfirandet ska bli lyckat är att du planerar festen i god tid. Be folk att OSA så att du vet hur många som kommer innan du beställer eller lagar maten.

Vi på caterking.se hjälper er mer än gärna med att skräddarsy era önskemål. Kontakta oss på kontakt@caterking.se eller ring oss 0732-392546 så hjälper vi er hitta den perfekta student cateringen för er student i Malmö.

Upp
Tillagd till varukorg:
Gick ej att lägga till:
produkten har lagts till i din önskelista.